Excite

Een nostalgische klassieke kinderwagen van vroeger en een kinderwagen van nu

Kinderwagens zijn geen nieuw fenomeen. De kinderwagen bestaat al jaren, hetzij niet in huidige vorm. De meeste mensen hebben een nieuwerwetse kinderwagen, maar er zijn ook heel wat mensen die terug willen naar een nostalgische, klassieke kinderwagen

De kinderwagen in het kort

Een van de eerste kinderwagens kwam op de markt in 1949. Deze is in 2005 weer in productie genomen door de firma Torck. De firma baseerde het model uit 2005 op de wagen uit 1949. Een kinderwagen voor de kleintjes die nog niet rechtop kunnen zitten, is er een klein wiegje met windscherm bovenop. Voor kinderen die dat wel kunnen, is het een stoeltje dat in een slaappositie kan worden geklapt. Deze worden alleen eerder wandelwagens of buggy's genoemd, maar zijn nog altijd een soort van kinderwagen.

Soorten kinderwagens

De klassieke kinderwagen

De nostalgische, klassieke kinderwagen is niet alleen geliefd bij ouders, maar ook bij verzamelaars. Deze wagens worden massaal verzameld. Vooral die uit de jaren '50, '60 en '70. De wagens zijn geliefd om de grote bak waarin de baby ligt. Ook de vering en het uiterlijk zijn belangrijk. Deze kinderwagen, ook wel koets genoemd, heeft vier wielen met massieve rubberen banden, samen met een systeem voor de vering. Van deze wagens bestaan heel veel verschillende soorten, omdat vroeger elk jaar wel een nieuwe op de markt kwam. Een ware lust voor de verzamelaar dus!

De moderne kinderwagen

De kinderwagen van nu heeft drie of vier wielen met luchtbanden, in plaats van massieve rubberen banden. De vering is bij deze kinderwagens veel stijver of afwezig. Met de nieuwe wagens is het ook nog eens heel gemakkelijk boodschappen doen. De boodschappen kun je namelijk onderin heel gemakkelijk kwijt in een bak.

De buggy

De buggy is geschikt voor de wat oudere kinderen. Het kind moet in ieder geval rechtop kunnen zitten. Een buggy is een compacte wandelwagen en is vooral gericht op stadsgebruik. Ze zijn niet heel geschikt om lang mee te wandelen. Wel zijn ze klein en opvouwbaar en daardoor zijn ze gemakkelijk mee te nemen met bus, fiets of auto.

Verzamelaars

Zoals gezegd, zijn er heel wat mensen die deze kinderwagens verzamelen. Ze reizen ervoor naar beurzen in binnen- en buitenland. Bovendien speuren de meeste verzamelaars het internet af naar die ene kinderwagen die zij op het oog hebben. Op het internet is dan ook een hoop te vinden over deze nostalgische wagens. De ouderwetse kinderwagen is niet meer echt in het straatbeeld te vinden, maar dat wil niet zeggen dat men de wagens vergeten is. De handel erin leeft volop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021