Excite

Waar vind ik nieuwe boeken?

Ondanks de opkomst van de e-reader kunnen en willen veel mensen nog geen afscheid nemen van boeken op papier. Elke week verschijnen er daarom tientallen nieuwe boeken. Maar hoe en waar vind je wat jij wil lezen?

Boekhandels

De meest logische plek om nieuwe boeken te kopen is natuurlijk in de boekhandel. Behalve grote ketens zoals de AKO en de Bruna, bestaan er ook veel kleine, onafhankelijke boekwinkels. Het voordeel van de grote ketens is dat ze vaak een grote selectie boeken hebben en meerdere exemplaren per boek. Kleinere boekhandels specialiseren zich juist in persoonlijk advies of op een specifiek genre zoals poëzie- of reisboekhandels.

Online

Het wordt ons steeds makkelijker gemaakt om online boeken te bestellen. Vooral bol.com is een groter speler op de markt. Ook de AKO en Selexys bieden tegenwoordig de mogelijkheid om online nieuwe boeken te bestellen. Het grote voordeel van online bestellen is dat de selectie enorm groot is. Als je op zoek bent naar een specifieke titel, kun je meteen zien of het besteld kan worden en hoe lang het zal gaan duren.

Nieuwe uitgaven

De nieuwste boeken staan in boekhandels vaak in het zicht opgesteld, omdat ze bijvoorbeeld in de krant of andere media zijn besproken. Als je een cadeau zoekt, zijn deze boeken natuurlijk ideaal, omdat de kans klein is dat iemand ze al heeft. Naast de nieuwe uitgaven zijn er zogenaamde tip- en toplijsten met meestgelezen boeken en bestsellers. Dit zijn vaak fictieboeken of populaire boeken over politieke trends of afvallen. Zo stond dieet-guru Sonja Bakker met al haar boeken in de bestsellerlijst.

Dus op zoek naar een boek? Keuze genoeg!

  • Bron:
  • brewbooks

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020