Excite

Nette partner beter voor je carrière

  • © Getty Images
Wil je graag carrière maken? Dan kan het zinvol zijn om eens naar je (potentiële) partner te kijken. Die blijkt namelijk meer invloed op je carrièrekansen te hebben dan je misschien zou denken. Wetenschappers Brittany C. Solomon en Joshua J. Jackson van de Washington University ontdekten dat tijdens hun onderzoek.

Samen bekeken ze gegevens over 4544 heteroseksuele koppels. De informatie besloeg een periode van 5 jaar, van 2005 tot 2009. Er werd onder meer gekeken naar de carrièreontwikkeling van de beide partners én persoonlijkheidskenmerken werden gewaardeerd. Het draaide hierbij met name om de score op openheid, vriendelijkheid, extraversie, neurotisch zijn en nauwgezetheid. Er was volgens de onderzoekers sprake van een succesvolle carrière als er een overstap werd gemaakt naar een hogere functie of iemand loonsverhoging kreeg.

Uit het onderzoek bleek dat mensen met een nauwgezette partner een grotere kans hadden op een succesvolle carrière. Zij maakten meer carrièrestappen en kregen ook vaker een loonsverhoging. Dat zou met name komen omdat deze mensen hun partner veel praktische zaken uit handen namen, zodat deze zich volledig kon richten op zijn of haar carrière. Het maakte hierbij niet uit of de partners helemaal thuis waren of niet, het ging er puur om dat ze zorgden voor de juiste omstandigheden.

Het hebben van een georganiseerde partner heeft nog meer voordelen; over het algemeen bleken mensen met een nette partner ook meer tevreden te zijn over hun relatie én haalden ze meer voldoening uit hun werk. Uiteindelijk levert een georganiseerde partner dus op verschillende fronten wat op. Of de georganiseerde partners zelf ook meer tevreden zijn over hun relatie is niet onderzocht; het blijft dus nog even de vraag wat het georganiseerd zijn hen nu daadwerkelijk oplevert.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021