Excite

Neem de stap van daten naar een relatie

Heb je een leuke vent ontmoet en wil je van dit daten een relatie maken? Dan hebben wij tips voor jou om je intenties duidelijk te maken, zonder dat je verkeerd of raar overkomt. Zo blijf je charmant en een echte dame. Natuurlijk met het doel om uiteindelijk toch je zin te krijgen!

De stap van daten naar een relatie is voor sommige mensen een natuurlijk proces, maar lang niet iedereen is zo gelukkig. Vaak hebben vrouwen veel meer behoefte aan duidelijkheid, terwijl mannen meer vertrouwen op, jawel, het gevoel. Ook willen vooral vrouwen eerder een label op de relatie dan mannen. Zij doen wat rustiger aan in het proces.

Respecteren en claimen

Met het oog op dat verschil is het daarom belangrijk dat je bij de transitie van daten naar een relatie rekening houdt met de mogelijkheid dat je partner jullie verliefdheid nog niet wil bestempelen als relatie-waardig. Doe daarom soms een stapje terug: respecteer de privacy van je date en respecteer hem als iemand met een eigen leven. Probeer niet te claimen: dit is waar mannen een hekel aan hebben. Vertrouw erop dat niet iedere ‘like’ op Facebook een geheime aanbidder is.

Eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langst, maar in je relatie wil je uiteindelijk je hart kunnen luchten. Daarom is het bij de stap van daten naar een relatie belangrijk dat je eerlijk bent tegen hem en tegen jezelf: ben je klaar voor een relatie? Houd je hem aan het lijntje omdat je niet alleen kunt zijn, of vind je deze vent echt de leukste van de wereld? Wees eerlijk!

Luisteren en aandacht

Vrouwen gebruiken veel meer woorden dan mannen op een dag. Het is dus echt waar dat mannen minder aan het woord zijn dan vrouwen. Voorkom dat je de oren van zijn hoofd kletst en geef hem voldoende aandacht. Zo zal hij zich veiliger voelen om zijn gevoelens met je te delen. Door te luisteren laat je zien dat je deze vent waardeert en dat je er voor hem zult zijn als dat nodig is. Vind je het eng om een man toe te laten in je leven? Zet je over je bindingsangst heen en waag de sprong in het diepe. Van daten naar een relatie is minder eng dan je denkt: terug kan altijd!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020