Excite

Nederlands woordenboek vind je online: gratis, snel en gemakkelijk

Een woordenboek kopen is niet meer nodig nu je een Nederlands woordenboek online gratis kan vinden. Een woordenboek gebruik je niet vaak en meestal ligt het woordenboek in de boekenkast te verstoffen. Vervolgens is je woordenboek niet meer te vinden. Des te idealer is het dat we nu het online woordenboek hebben. Er bestaan tegenwoordig diverse gratis online woordenboek. Woordenboeken zijn te vinden voor verschillende specialisaties, maar ook voor algemeen gebruik.

Meer dan alleen spelling

De woordenboeken die je online kan vinden zijn onder andere www.mijnwoordenboek.nl, www.vandale.nl en www.encyclo.nl. Op deze sites kan je terecht voor de spelling en betekenissen van diverse woorden. Daarnaast heeft elke site ook zijn specialisaties.

De websites www.mijnwoordenboek.nl en www.encyclo.nl bieden een uitgebreide service op het gebied van taal. Op deze sites kan je terecht voor onder andere rijmwoorden, puzzelwoorden en synoniemen, daarnaast kan ook terecht voor vertalingen naar of van het Engels, Frans, Duits of Spaans. De site www.encyclo.nl biedt ook meer service in verschillende thema’s als Aardrijkskunde, Ambachten, Economie, Juridisch, Medisch en nog veel meer.

Weten en schrijven

Het is zeker aan te raden bij het lezen of schrijven van verslagen, sollicitatiebrieven of zakelijke correspondentie om het woordenboek erbij te houden. Want met name bij dit soort documenten zijn taalfouten uit den boze. Verder is het alleen maar prettiger de betekenis te weten als je een boek of een verslag aan het lezen bent. Des te meer redenen voor het gebruik van een woordenboek. Een online woordenboek is makkelijk bij de hand en ook nog gratis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020