Excite

Nederlanders matig tevreden over seksleven

Over het geheel genomen zijn wij Nederlanders een enorm gelukkig en tevreden volk, als we de statistieken en onderzoeken mogen geloven. Dat ligt in ieder geval niet aan ons seksleven, dat we gemiddeld maar met een klein zesje beoordelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat voor Psychologie Magazine is uitgevoerd.

Uit het onderzoek, dat uit een vragenlijst ingevuld door 500 Nederlanders tussen de 18 en 69 jaar bestond, bleek daarnaast ook nog eens dat we gemiddeld een schamele 1,1 keer per week seks hebben. Vaker seks staat dan ook bovenaan het verlanglijstje van de meeste respondenten.

Niet verwonderlijk is dat singles hun seksleven lager beoordelen dan mensen met een relatie. Waar de mensen met een relatie hun seksleven nog een 6,4 gaven, kwamen de singles niet verder dan een 4,6. 31 procent van de mannen wil vaker experimenteren in de slaapkamer, terwijl één derde van de vrouwen denkt dat een beter lichaam tot betere seks leidt.

Van de vrouwen faket 29 procent wel eens een orgasme. Maar ook 16 procent van de mannen heeft af en toe geen zin om te wachten op een echt orgasme en doet alsof.

Het onderzoek werd bij een representatieve groep Nederlanders uitgevoerd door RMI Fullservice Marktonderzoek, in opdracht van het blad Psychologie Magazine.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020