Excite

Muzikanten zijn echt sexy

Mannen, pak je gitaar, want uit onderzoek is gebleken dat vrouwen eerder voor een man gaan als hij een muziekinstrument speelt. Een gitaar bij je dragen zorgt ervoor dat je kansen op een date met een derde toenemen.

Man met gitaar

De Universiteit van South Brittany voerde het onderzoek uit. De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat 31 procent van de vrouwen eerder hun telefoonnummer zouden geven aan een man met een gitaar. Dat is twee keer zoveel als het aantal vrouwen dat haar nummer zou geven aan dezelfde man zonder instrument.

Sportieve man niet populair

Niet alleen het dragen van een gitaar werd onderzocht. De minst populaire accessoire voor de man is een sporttas. In maar 9 procent van de gevallen kreeg de sportieve man een nummer van een vrouw. 14 procent van de vrouwen wilde wel graag op date met dezelfde man zonder sporttas of gitaar. Bij vrouwen maakte het overigens geen verschil of ze wel of niet een gitaar of sporttas bij zich droegen; een consequent aantal mannen wilde sowieso met ze op date.

Gitaar staat voor intelligentie

Waarom gaan vrouwen voor een muzikale man? Volgens een Frans onderzoek dichtten vrouwen allerlei eigenschappen toe aan een man met gevoel voor muziek. Zo zou een man met een gitaar intelligentie uitstralen, bereid zijn om nieuwe dingen te leren en onafhankelijk zijn. De onderzoekers geloven dat de positieve gevoelens over muzikanten worden veroorzaakt door de media. Succesvolle artiesten worden vaak afgebeeld met een muziekinstrument in hun hand.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020