Excite

Moeders lachen om Nederlands model achter Bugaboo

  • © Getty Images
Kinderwagenfabrikant Bugaboo zag het helemaal voor zich: de nieuwe Bugaboo aan de man brengen met een reclame waarin model - en kersverse moeder - Ymre Stiekema achter haar Bugaboo aanrent. In bikini. Het bedrijf plaatste op Instagram een foto met daarbij de melding: 'Kijk hoe fotomodel en moeder Ymre Stiekema fit en gezond blijft met Bugaboo Runner'.

Op de foto is duidelijk te zien hoe afgetraind Ymre is en dat is precies waar veel vrouwen - onder meer op Facebook - over vallen. Wat hen betreft geeft de foto echt een onrealistisch beeld van het moederschap. De vrouwen die reageren geven aan dat ze lang niet zo vlot de deur uitkomen met hun kroost en dat ze al helemaal niet kort na de bevalling alweer gaan hardlopen. Laat staan in bikini.

Bugaboo is zich echter van geen kwaad bewust en geeft aan dat Stiekema een moeder is die van hardlopen houdt en toevallig ook model is. Wat hen betreft is de advertentie bedoeld om mensen te inspireren de wereld met hun gezin te ontdekken. En daarbij zouden alle ouders de kans moeten hebben om vrij rond te rennen, ongeacht hoe fit ze zijn of wat ze aan hebben.

De 23-jarige Stiekema is afkomstig uit Groningen en werd bekend nadat ze tweede werd bij de Elite Model Look-wedstrijd in 2008 in Praag. Hiermee won ze een modellencontract ter waarde van 100.000 euro. Het model was toen nog maar 15 jaar oud. Daarna werkte ze onder meer voor Prada, Dior en Donna Karan en verscheen ze ook in editorials voor Vogue.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021