Excite

Moeders kopen moederdagcadeau zelf

Moederdag staat voor de deur en het is dus de hoogste tijd om een passend moederdagcadeau te kopen. Een fles van haar favoriete parfum, een avondje uit met theaterbonnen of een musicalkaartje. Leuk en attent, zeker als je je bedenkt dat een op de tien moeders gewoon zelf haar moederdagcadeau koopt.

Persoonlijk moederdagcadeau

Nederlandse moeders blijken erg betrokken bij hun moederdagcadeaus. Twintig procent kiest zelf een cadeau uit en een op de tien gaat zelf naar de winkel voor hun presentje. Tachtig procent van de Nederlandse moeders wil graag een persoonlijk moederdagcadeau en iets meer dan de helft geeft de voorkeur aan een verrassing. Uiteindelijk zijn maar weinig moeders kritisch: negentig procent is meer dan tevreden met haar moederdagcadeau.

Praktisch moederdagcadeau

Wat ook duidelijk is geworden uit het moederdagonderzoek, is dat een praktisch moederdagcadeau maar weinig gewaardeerd wordt. Dan hebben we het niet over nieuwe schoenen, maar over een stofzuiger of een strijkijzer. Deze huishoudelijke presentjes zijn niet meer van deze tijd. Slechts drie procent van de moeders vindt een praktisch moederdagcadeau oprecht leuk.

Vaders op Moederdag

Voor vaders is iedere Moederdag een grote uitdaging. 59 procent weet pas twee dagen van tevoren een leuk cadeau te verzinnen. Vaders die ervoor kiezen om geen cadeau te geven kunnen overigens in vervelende situaties terechtkomen. Bijna 20 procent van de vaders zegt dat zijn vrouw, ondanks dat zij aangaf geen cadeau te hoeven, vervolgens toch teleurgesteld was als ze daadwerkelijk niets kreeg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020