Excite

Millennials hebben minder sekspartners

  • © Getty Images
In een tijd met weinig taboes en alle mogelijkheden om snel een date te vinden zou je kunnen denken dat jongeren aan de lopende band seks hebben. Dat is echter niet waar. De Millennials, ook wel generatie Y genoemd, doken gemiddeld met acht mensen het bed in, terwijl hun ouders gemiddeld tien partners hadden en hun grootouders gemiddeld 11.

Generatie Y beslaat de generatie die geboren is tussen 1982 en 1999. Dat juist deze groep relatief weinig sekspartners heeft, is opvallend. Het concept van 'friends with benefits', oftewel: vrienden met wie je seks kunt hebben zonder relatie, is immers door hen uitgevonden. In de praktijk blijken juist deze mensen echter vooral seks te hebben binnen een kleinere kring van mensen, waardoor het aantal bedpartners gemiddeld naar beneden gaat.

Daarnaast worden Millennials gemiddeld later seksueel actief dan de generatie voor hen. Tussen 2006 en 2008 had elf procent van de tienermeisjes en veertien procent van de tienerjongens seks voor hun 15e. In 1995 lagen die percentages op respectievelijk 19 en 21 procent. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat millennials beter op de hoogte zijn van ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten en daar ook naar handelen.

Rutgers WPF, het Kenniscentrum voor Seksualiteit, deed in 2011 al eens onderzoek naar in welke mate mensen seks hadden voor hun 25e. Dit onderzoek werd uitgevoerd onder mensen in de leeftijdscategorie van 12 tot 25. 40 procent van de 21- tot 25-jarigen gaf toen aan vier of meer sekspartners te hebben gehad. 25 procent had twee tot drie partners gehad, 23 procent één partner en de rest geen. Daarnaast lijken vooral lageropgeleiden over het algemeen meer sekspartners te hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021