Excite

Mensen kopen Sinterklaascadeaus vaker online

  • © Getty Images
Mensen kopen hun Sinterklaascadeaus steeds vaker online, zo blijkt uit onderzoek van GfK. Door de sinterklaasaankopen hebben veel webwinkels hun omzet aanzienlijk zien toenemen. Dit gold met name voor de laatste vijf weken voor Sinterklaas. Toen kwam er zo'n 27 procent extra bij ten opzichte van de gebruikelijke gemiddelde weekomzet.

In de periode van 1 november tot 5 december is ongeveer 170 miljoen euro extra uitgegeven. Dit bedrag is helemaal toe te schrijven aan sinterklaascadeaus. Dat heeft marktonderzoeker GfK onderzocht op basis van de cijfers van Thuiswinkel.org.

Bijna 60 procent van de webwinkeliers wiens gegevens onder de loep genomen zijn zeggen een toename te zien in de omzet rondom de feestdagen ten opzichte van vorig jaar. In de eerste drie kwartalen lag de gemiddelde weekomzet steeds op 128 miljoen en in de weken voor Sinterklaas liep dat op tot 162 miljoen euro.

Naast Sinterklaascadeaus worden ook steeds meer kerstcadeaus gekocht. Veel Nederlanders kiezen ervoor om Sinterklaas over te slaan als feest met cadeaus en vieren daarvoor in de plaats kerst. Zij beginnen echter ook al op tijd met het inslaan van de cadeaus, om op kerstavond vooral niet zonder te zitten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021