Excite

Meer bewegen? Ga wandelen

Zoek je een manier om meer te bewegen? Ga wandelen en loop jezelf fit en gezond. Wandelen is een laagdrempelige sport die voor bijna iedereen te beoefenen is. Door iedere dag een korte wandeling te maken kom je gemakkelijk aan je dagelijkse 30 minuten beweging.

Wandelen gezond?

Waarom is wandelen gezond? Wandelen is gezond omdat het een manier is om je lichaam in beweging te krijgen, zonder te veel belasting van je spieren en gewrichten. Je verbrandt ook nog eens calorieën, waardoor wandelen kan helpen bij afvallen. Maar dat is niet alles. De kans op hartklachten neemt af, je bloeddruk en cholesterol komen terug op een gezonder niveau, het bestrijdt botontkalking en diabetes en je humeur fleurt er van op.

Wandelen versus hardlopen

Wandelen en hardlopen worden vaak vergeleken. Uit een onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van wandelen en hardlopen bleek eerder dit jaar, dat wandelen nog effectiever tegen hartklachten is dan hardlopen. Regelmatig wandelen geeft 9,3 procent minder kans op een hartziekte, waar hardlopen de kans op een hartziekte terugbrengt tot 4,5 procent. Ook wat betreft bloeddruk en cholesterol zijn wandelaars in het voordeel boven hardlopers.

Goedkope sporten

Stevig wandelen is een van de meeste goedkope sporten die er is. Het enige wat je nodig hebt is een paar stevige schoenen en een mooie locatie. In veel bos- en natuurgebied zijn wandelroutes uitgestippeld, waar je zonder kaart prima een aantal uren erop uit kunt. Ook op het internet zijn veel websites met tips, wandelroutes en wandelevenementen. Kijk bijvoorbeeld op wandelfit.nl of wandelkalender.nl voor inspiratie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021