Excite

Houd je van hardlopen? Doe mee met de marathon van Zwolle

Aan de hardloopkalender van Nederlander is een nieuw loopevenement toegevoegd: de Zwolse Marathon. Deze marathon van Zwolle beleeft zondag 30 september 2012 zijn eerste editie. Dus houd je van nieuwe dingen en bewegen, zorg dan dat je erbij bent. Maar eerst moet je maken dat je fit aan de start verschijnt. Hier zijn een paar tips voor een succesvolle deelname.

Bereid je voor op de marathon van Zwolle

Of je nu een beginnende of ervaren hardloper bent, de marathon van Zwolle biedt voor beide niveaus een geschikte afstand. Zo kun je in je eentje de hele marathonafstand van 42,195 kilometer gaan rennen. Maar het is ook mogelijk om samen met je loopmaatje een duo-marathon te lopen. Je loopt dan het hele parcours in tweeën, waarbij na 21,1 kilometer de ene loper de andere aflost. Vind je ruim twintig kilometer rennen te ver, dan kun je nog twee extra lopers optrommelen en meedoen met de quarto-marathon. Hierbij rennen vier deelnemers ieder 10,5 kilometer.

Als je mee gaat doen met de marathon van Zwolle is het natuurlijk belangrijk dat je eerst traint. Ook al doe je mee met de quarto-marathon: ruim tien kilometer rennen is erg zwaar als je je niet goed voorbereidt. Je kunt gaan trainen door je aan te sluiten bij een hardloopclub. Het voordeel daarvan is dat er dan meteen gelet wordt op je looptechniek. Met een goede manier van hardlopen kun je in veel gevallen blessures voorkomen. Ook kun je natuurlijk zelf aan de slag met trainingsschema's die je op internet kunt vinden.

Wat voor trainingsmethode je ook kiest, zorg wel dat je goed passende hardloopschoenen hebt. Laat je daarvoor adviseren door een speciaalzaak.

Meedoen met de marathon van Zwolle

Wil je bij de eerste editie van de Zwolse Marathon zijn, dan kun je je inschrijven tot en met 16 september 2012. Wil je meer informatie over de precieze locatie, de hoogte voor het inschrijfgeld en de voorwaarden kijk dan bij marathonzwolle.nl. Daar kun je ook lezen op welke manieren de marathon van Zwolle staat voor duurzaamheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021