Excite

Mannen maken expres een rommeltje van huishouden

  • © Getty Images
Heb je wel eens het idee dat je vriend of man expres de huishoudelijke klusjes slecht uitvoert? Dan kan dat heel goed kloppen. Dertig procent van de mannen blijken namelijk te doen alsof ze slecht zijn in bijvoorbeeld strijken, stofzuigen of de afwas. Ze maken er expres een zooitje van, zodat hun wederhelft de klus overneemt en ze het niet nog een keer hoeven te doen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2000 mensen die met een partner samenwoonden. 43 procent van de mannen gaf aan over het algemeen slecht werk in het huishouden te leveren. Veertig procent wil steeds zo snel mogelijk klaar zijn, zodat ze weer door kunnen gaan met waar ze mee bezig waren. Nog eens 34 procent heeft er gewoon niet zoveel tijd voor over en meer dan een kwart van de mannen doet alleen wat om hun vrouw of vriendin blij te maken.

Onderzoekers ontdekten dat drie op de tien mannen expres slecht de afwas deden of de badkamer maar half schoonmaakten, in de hoop dat hun partner er niet meer om zou vragen, maar het voortaan zelf zou doen. Ze gebruikten dan maar een heel klein beetje chloor in het toilet, lieten vegen achter op spiegels en ramen en werkten om spullen heen, in plaats van ze ook op te tillen en alles schoon te maken. Negentien procent van de mannen doet helemaal niets, behalve wat schoonmaakmiddel in de badkamer of keuken spuiten en dat op laten drogen.

Klusjes waar mannen met name een hekel aan lijken te hebben zijn het schoonmaken van de badkamer, de afwas en de was ophangen. De tactiek van deze luie mannen blijkt erg succesvol: zes van de tien vrouwen doet het liever zelf, dan dat ze hun partner aan het werk zetten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021