Excite

Mannen knappen af op gele tanden

  • © Getty Images
Tijdens het daten is het natuurlijk belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Bij mannen blijk je dat vooral te doen met een stralend wit gebit. Mannen knappen namelijk af op gele tanden. Dat is echter niet het enige. Mannen vinden persoonlijke verzorging bij vrouwen sowieso erg belangrijk en hebben een lijstje met grote afknappers, zo blijkt uit een onderzoek van nagelverzorgingswebshop Stylfile.

Voor het onderzoek werden 2000 Britse mannen ondervraagd over afknappers die ze hadden als het ging om vrouwen. Daaruit bleek dat het grootste deel van de mannen - maar liefst 60 procent - afknapte bij een geel gebit. Ook vieze vingernagels zijn alles behalve populair. Maar liefst 52 procent haakt af als hun date die heeft.

In het lijstje komen ook zaken voor waaraan niet altijd even veel te doen is. Zo houden mannen ook niet van acne: 38 procent zegt af te knappen als een vrouw daar last van heeft. Aan ongewenste beharing moet ook wat gedaan worden: dat is een no go voor ongeveer een derde van de mannen. Andere minpunten die vrouwen kunnen hebben zijn gele nagels - bijvoorbeeld door het roken - en zweethanden. Kloofjes in de lippen en rimpels worden ook niet erg op prijs gesteld, hoewel die met respectievelijk 12 en 10 procent toch iets minder grote afknappers vormen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen zich vooral ergeren aan vrouwen die over het algemeen niet goed verzorgd zijn. Wat hen betreft zorgt een vrouw eerst voor de basics, en daarna pas de extra's. Liever een gezond gebit, dan een gezicht dat goed in de make-up zit. Overigens zijn mannen niet de enigen die afknappen op een slecht gebit: ook vrouwen blijken daar helemaal niet van te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021