Excite

Mamadating: hoe pak je dat aan?

Als single mama heb je niet alleen jezelf om rekening mee te houden. Je moet ook denken aan je kinderen. Dat is in het dagelijks leven zo, maar helemaal als het gaat om daten. Je kunt niet zomaar iedereen thuis aan je kinderen voorstellen en je moet natuurlijk ook je potentiële date op tijd laten weten dat je kinderen hebt. Hier een aantal tips om mama dating zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Denk goed na over het daten

Wie zich zonder nadenken in mama date stort, komt al snel van een koude kermis thuis. Een verkeerde match, kinderen die overstuur zijn; het kan allemaal. Als single moeder moet je van tevoren goed nadenken over daten. Weet je heel zeker dat je voor jezelf wilt daten? Als je alleen wilt daten omdat je een nieuwe vader voor je kinderen zoekt, kun je beter nog even wachten tot je zelf ook aan een date toe bent.

Zeg dat je single mama bent

Laten we eerlijk zijn: niet elke man zit te wachten op een alleenstaande moeder. Laat daarom vooraf duidelijk weten dat je kinderen hebt, dan is het makkelijker om het contact af te kappen. Zit iemand niet op kinderen te wachten, dan is het geen geschikte partner voor je. Tegelijkertijd wil dit 'direct zeggen' weer niet zeggen dat je de hele dag over je kinderen moet praten. Zeg er alleen iets over als er naar gevraagd wordt en ga niet steeds naar huis bellen of sms'en, maar concentreer je op je date.

Focus op je prioriteiten

Hoe graag je ook een partner wilt: je kinderen zijn als het goed is je prioriteit. Stel een nieuwe liefde daarom pas voor als je denkt dat het echt serieus is en begin dan eerst met een dagje uit. Hou verder voldoende aandacht over voor je kinderen en laat dates nooit voorgaan op uitjes van de kinderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020