Excite

Maak een geweldige valentijnskaart met de computer

Een valentijnskaart is leuk om te sturen. Nog leuker is het om een valentijnskaart te maken en te sturen. Hoe maak je een valentijnskaart?

Iedereen kent de traditie van Valentijnsdag wel: je geeft op 14 februari aan je geliefde een kaart of een cadeautje om te laten zien hoeveel je van hem of haar houdt. Oorspronkelijk was dit aan de man of vrouw met wie je je leven deelde, maar tegenwoordig is het ook heel normaal om een roos aan je beste vriendin te geven.

De geschiedenis van Valentijn

Valentijnsdag is de dag waarop rode rozen en hartjeskussens niet gezien worden als klef en slijmerig, maar als een romantisch gebaar naar je geliefde.

De datum, 14 februari, is in 496 door Paus Gelasius I uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn. Over waarom het juist op deze datum was, gaan meerdere verhalen.

Een van die verhalen gaat over de bisschop Valentijn. Hij sloot huwelijken die niet konden, zoals tussen een heiden en een christen. Hij vond liefde belangrijker dan de wetten. Valentijn werd vervolgens gearresteerd en onthoofd op 14 februari; vandaar de 'dag van Valentijn'.

Een kaart maken

Een kaart maken voor je Valentijn is niet heel moeilijk. Als je een beetje handig bent met de computer dan kun je prima zelf een leuke en originele kaart maken.

Benodigdheden:

  • computer
  • fotobewerkingsprogramma
  • printer
  • mooi (foto)papier of blanco kaarten

De kaart maken

Een fotobewerkingsprogramma is het belangrijkste om een kaart te kunnen maken op de computer. Deze programma's zijn er in vele soorten en maten. Bovendien zijn ze er in vele moeilijkheden en betaald of gratis.

Adobe Photoshop of Adobe Indesign zijn twee van die programma's. Deze zijn niet gratis, maar op de site van Adobe zijn wel gratis versies te downloaden om de programma's te proberen. Het kan ook in Paint dat standaard op een Windowscomputer zit. Ook Gimp, Picasa en Seashore kunnen opties zijn. Deze zijn vaak niet zo uitgebreid, maar ze zijn wel gratis.

In het bewerkingsprogramma bekijk je wat je mooi vindt en wat je op de kaart wil. Ook kijk je naar de soort kaart. Wil je een dubbelzijdige kaart of wil je een model als van een ansichtkaart? Wanneer je werkt met een blanco kaart, kijk je naar het model van de kaart. Op internet kun je veel plaatjes vinden voor Valentijn, maar wanneer je goed kunt tekenen, kun je er natuurlijk ook zelf een maken.

Als de kaart klaar is, zet je de printer op de juiste instellingen en print je de kaart uit. Vaak zijn deze in de stuurprogramma's van de printer te vinden of in het programma waarin de kaart gemaakt is. Wanneer je een e-card hebt gemaakt, dan hoef je hem alleen als bijlage in een mail mee te zenden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021