Excite

Een low budget vrijgezellenfeest: een 'fotosoap'

De fotosoap

Iets leuks doen met de lady's hoeft niet altijd een duur geintje te zijn, een low budget vrijgezellenfeest is zeker niet minder leuk. Denk bijvoorbeeld eens aan een fotosoap. Dit kun je doen met veel mensen, is vaak hilarisch en bovendien houdt de bruid er iets leuks aan over: de foto's welteverstaan.

Je kunt een fotosoap maken met de vrijgezel in de hoofdrol. Een fotosoap is een soort stripverhaal, maar dan niet met tekeningen. Je gebruikt foto's hiervoor. Het is gratis en je houdt er nog een leuk huwelijkscadeau aan over ook.

Benodigdheden

  • Digitale camera
  • Acteurs in de vorm van je beste vriendinnen en vrienden
  • Script
  • Fotobewerkingsprogramma

Het maken van de soap

Je kunt het script zo gek maken als je zelf wil. Je kunt het bijvoorbeeld met de hele groep die mee doet, kunnen verzinnen en schrijven. Als onderwerp kun je het liefdesleven van de vrijgezel nemen. Heb je te maken met een onhandige vrijgezel? Geef dat een belangrijke rol in het verhaal. Je kunt gaan voor een liefdesverhaal waarbij het 'eind goed, al goed is'. Dan kun je heel goed de huwelijksfoto als laatste foto gebruiken.

Bij een fotosoap moet je uit gaan van ongeveer 50 foto's. Schrijf een script en bij elke scene hoort één foto. Bedenk bij die foto waar de scene zich afspeelt en welke achtergrond je nodig hebt.

Voor nog groter plezier op de dag van de fotoshoot kun je eventuele voorbijgangers vragen of ze een kleine rol mee willen spelen. Dit zorgt voor ongemakkelijke - maar o zo grappige - situaties waar je later nog hard om zult lachen met elkaar.

Na het feestje

Na het feestje ga je aan de slag met een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop. Zet de foto's in de juiste volgorde en maak er een echt 'stripboek' van. Voeg dus ook tekstballonnetjes toe met daarin de teksten uit het script of andere hilarische uitspraken.

Daarna kun je de foto's af laten drukken in een leuk album en dat op de trouwdag aan de bruid overhandigen. Het is ook leuk als alle mensen die mee geholpen hebben, ook een album krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020