Excite

Liedjes voor de jarige

"Lang zal-ie leven, lang zal-ie leven, lang zal-ie leven in de gloria, in de gloria, in de gloria... Hieperdepiep, HOERA! Hieperdepiep, HOERA!"

Hoe oud je ook wordt, grote kans dat dit je nog bij je laatste verjaardag toegezongen is. Door je partner, je ouders, je kinderen of door een groep enthousiaste collega's. Hoe dan ook, het is en blijft altijd leuk om toegezongen te worden. Maar misschien is het voor de komende verjaardag eens tijd voor een ander deuntje?

Liedjes van toen

Op internet zijn diverse sites te vinden met een overzicht van liedjes voor de jarige. Ook de allerbekendste (en oudste) liedjes staan erbij. Misschien ken je ze nog vanuit je peuter- of kleutertijd?

Twee violen en een trommel en een fluitWant (naam jarige) die is jarig en de vlaggen hangen uitEi, ei, ei, we zijn zo blij,Want (naam jarige) die is jarig en dat vieren wij!

Een beetje zielig, maar wel ook een liedje "van toen":

De kop van de kat was jarigEn zijn pootjes vierden feestHet staartje kon niet meedoenWant dat was pas ziek geweestHet kwam net uit het ziekenhuisEn had zo'n pijn in z'n keelEn al dat dansen en dat springenWas hem veel te veel

Wat iedereen ook zeker op de kleuterschool gezongen heeft:

Er is er een jarig, hoera, hoeraDat kun je wel zien, dat is zij/hijDat vinden wij allen zo prettig, ja-jaEn daarom zingen wij blijHij leve lang, hoera, hoeraHij leve lang, hoera, hoeraHij leve lang, hoera, hoera

Verjaardagsliedjes voor volwassenen

Hoe oud je ook wordt, iedereen blijft vanbinnen nog altijd een beetje kind. Dus ook de verjaardagsliedjes van weleer zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Zeker oudere mensen (oma's, opa's) vinden het vaak leuk om de liedjes van toen, waar zij jeugdherinneringen aan hebben, terug te horen.

Maar als je het eens echt origineel wilt aanpakken, dan kan je een persoonlijk liedje voor de jarige laten inzingen. Yoursurprise bijvoorbeeld maakt het mogelijk om een persoonlijk liedje te laten samenstellen op basis van door jou ingevulde gegevens, zoals de naam van de jarige, de leeftijd, maar ook de relatie waarin je tot de jarige staat: is het je opa, je buurman, je vader, of je vriend? Ook kan je een persoonlijke boodschap laten toevoegen en wordt de cd bedrukt met een foto en tekst die je zelf kunt toevoegen. Een origineel en muzikaal cadeau voor de jarige 'die alles al heeft'!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020