Excite

Leuke mensen leren kennen voor een fijne vriendschap

Het is altijd moeilijk om te verhuizen naar een nieuwe stad. Niet alleen moet je weer wennen aan een nieuwe omgeving, je zult ook een heel nieuwe vriendenkring op moeten bouwen. Ondanks alle goedbedoelde afspraken met je oude vrienden om elkaar heel vaak op te zoeken, blijkt dit in de praktijk toch heel anders uit te vallen. De afstand belemmert je om even een uurtje met elkaar koffie te drinken, contacten verwateren en iedereen gaat verder met zijn eigen leven. De enige oplossing blijkt toch om nieuwe leuke mensen te leren kennen.

Voet aan de grond zetten

Wanneer je eenmaal in je nieuwe huis bent gesetteld en nog niemand kent, is het een leuk begin om eens kennis te maken met de buren. Wie weet zijn de buren ook net nieuw en hebben ze een groot gebrek aan sociale contacten. Wat is er nou leuker dan af en toe even om het hoekje te kijken voor een kopje koffie of buren aan wie je durft te vragen of ze je planten water willen geven wanneer je op vakantie bent.

Sporten

Wanneer je je kring verder uit wil breiden, kun je ook bij een sportvereniging gaan. De meest snelle manier om vrienden te maken is om een teamsport te gaan doen. Zo ben je niet alleen samen bezig met je eigen conditie, maar werk je ook samen om een bepaald resultaat te halen, namelijk de tegenstander te verslaan. Dat schept een band.

Werk

Hoewel werk natuurlijk niet alleen bedoeld is om gezellig de hele dag door met elkaar te teuten, is het wel een makkelijke plaats om snel mensen te leren kennen. De traditionele vrijdagmiddagborrels of de koffieautomaat vormen al vaak ontmoetingsplekken waar je op informele wijze met je nieuwe collega's kennis kan maken.

Blijf dus niet als een angstige haas in je nieuwe huis zitten, maar trek er op uit en ontdek je nieuwe stad en leer gauw leuke mensen kennen voor een fijne vriendschap.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019