Excite

Leuke ideeën voor 50 jaar oud

Wanneer je de 50 nadert, begint het tot je door te dringen. Je loopt alweer een halve eeuw op deze aardbol. Je bent van kind uitgegroeid naar puber, naar twintiger, dertiger en tenslotte begin je nu aan een tweede fase in je leven en groei je door richting senior. Omdat 50 een speciale leeftijd is, moet het natuurlijk niet ongemerkt aan je voorbij gaan. Er bestaan genoeg leuke ideeën om de 50 jaar te vieren.

Abraham en Sara

Wanneer je 50 wordt, wordt de man automatisch tot Abraham betiteld en de vrouw tot Sarah. Vaak worden er bij een verjaardag van iemand poppen van Abraham of Sarah in de tuin gezet. Zo weet iedereen die voorbij komt dat je jarig bent. De poppen traditie wordt vooral gehandhaafd in kleinere dorpen waarbij mensen elkaar goed kennen. Vaak zijn het de buren die een dergelijke actie organiseren.

Kado's met 50 er op

Om iemand echt in het gezicht te wrijven dat hij of zij alweer 50 is, kan het leuk zijn om allerlei cadeaus te verzamelen met het getal 50 er op. Dit kan een kilometerbord zijn met 50, een paar sokken of een mok. Het hoogtepunt is natuurlijk het spandoek in de tuin waarbij de jarige flink door de mangel wordt genomen. Grappige teksten maken het geheel met de Abraham- en Sarahpoppen helemaal af.

Normale kado's

Naast ludieke acties kun je het natuurlijk ook wat ingetogener houden. Geef de jarige iets wat hij of zij echt kan gebruiken, bijvoorbeeld een goed boek of een luchtje. Een fotoboek met foto's van de jarige vanaf de geboorte tot aan nu is ook erg leuk. Ouders met kinderen ontvangen graag een ingelijste foto van hun kroost met eventuele aanhang.

Al met al zijn er genoeg leuke ideeën voor iemand die 50 jaar wordt, want zoals men wel eens zegt: 50 is het nieuwe 30!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020