Excite

Hoe kun je leren breien?

Om te beginnen met breien heb je allereerst goede wol nodig, breinaalden en een breipatroon, zodat je weet wat je wil gaan breien. Ga je voor de eerste keer proberen te breien? Maak het jezelf dan niet te moeilijk en begin gewoon met lapjes breien. En weet je nog niet of je breien leuk vindt? Besteed dan niet al te veel geld aan wol en naalden, maar kijk gewoon bij een winkel als Zeeman voor de benodigdheden.

Internet

Niet alleen is Zeeman erg handig om goedkoop wol en breinaalden te kopen, de website van Zeeman biedt een uitgebreide uitleg over het beginnen met breien. Er staan filmpjes waarin stap voor stap wordt voorgedaan hoe je kunt leren breien. Er wordt voorgedaan hoe je de breinaald het makkelijkste vasthoudt en hoe je vervolgens begint met steekjes zetten. Om het nog makkelijker te maken kun je ook een PDF downloaden met een beschrijving. De filmpjes op de website van Zeeman komen van Youtube. Daar staan nog veel meer filmpjes hoe je kunt leren breien. Bij beide kanalen vind je niet alleen filmpjes van de basisstappen. Als je al een beetje kunt breien, kun je aan de hand van deze tutorials ook moeilijkere steken leren breien.

Garnstudio

Garnstudio is een producent van Drops garen. Op de website van Garnstudio vind je volop breipatronen, maar de site is ook erg handig als je wilt leren breien. Er staan een heleboel filmpjes met uitleg van de verschillende steken bij het breien. Ook kun je leren hoe je je breiwerk afwerkt. Omdat Garnstudio haar website in verschillende talen heeft, zijn de filmpjes zonder geluid. Wel is er in je eigen taal een beschrijving bij het filmpje.

Boeken

Kun je met de tutorials op internet niet goed uit de voeten, dan kun je ook gebruik maken van boeken om te leren breien. Er zijn vele boeken over breien geschreven. Niet alleen boeken van vroeger, er zijn ook veel recente boeken. Sommige zijn gericht op jonge meiden, maar ook voor volwassenen die hun breien willen verbeteren, zijn er boeken. In de meeste breiboeken staan duidelijke foto's met uitleg en je vindt er vaak ook nog patronen. Je kunt boeken natuurlijk kopen, maar je kunt er ook voor in de bibliotheek kijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021