Excite

Lego voor meisjes om mee te spelen

Voor de barbies zijn zo ongeveer alle accessoires te koop die je maar kunt bedenken. Meisjes kunnen hun barbies een gewoon leven laten leiden, met een groot huis, meubels, auto’s en ook kinderbarbies. Er zijn zelfs kaptafels te koop zodat meisjes hun barbies kunnen opmaken. Ook voor poppen is veel te koop, zodat je dochter bijvoorbeeld haar pop in een wandelwagen mee naar buiten kan nemen.

Maar je kunt je dochters fantasie ook met ander meisjesspeelgoed stimuleren. Kinderen vinden het vaak leuk om te verkleden en wat is er leuker om dat te doen met mama’s oude kleding? Je zou een verkleedkist kunnen maken, waar je wat oude jurken van jezelf in bewaart , maar je kunt er ook echte verkleedkostuums bij doen. Als je dan nog een make-updoosje in de verkleedkist bewaart, is het voor meisjes helemaal leuk om zich een keertje te verkleden.

Jongens spelen veel met Lego, maar wist je dat er ook Lego is speciaal voor meisjes? Dat is Lego Belville. De poppetjes van Belville zijn anders dan het gewone Lego, maar het principe is hetzelfde. Je kunt dingen bouwen. Zo kunnen meisjes een paardenstal bouwen en er zijn complete huizen voor Lego Belville te koop. En het leuke is dat je beide soorten Lego’s gewoon bij elkaar kunt gebruiken, zodat je dochter ook samen kan spelen met je zoon.

Afbeelding: Flickr, Mads Boedker

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021