Excite

Langer genieten van houten speelgoed

Vroeger speelden baby’s alleen maar met houten speelgoed. Tegenwoordig is het zeker niet meer standaard. Houten speelgoed is vaak duurder dan plastic speelgoed en het lijkt vaak wat ouderwetser dan de vrolijke frutsels uit China. Toch kan het best slim zijn om geld te investeren in houten speelgoed. Het is om te beginnen al veel duurzamer, iets waar je kind in de toekomst ook iets aan heeft. Ook is het duurzamer in gebruik; het gaat veel langer mee dan plastic speelgoed.

Duurzaamheid blijkt niet het enige voordeel van houten speelgoed. Uit onderzoek is gebleken dat het spelen met natuurlijke materialen ook erg goed is voor de ontwikkeling van een kind. Vooral de structuur, de eigen geur en natuurlijk – het blijven kinderen! – de smaak worden gewaardeerd en helpen kinderen om herinneringen op te slaan, die later weer kunnen worden opgeroepen. Ook voelt natuurlijk materiaal als hout prettig aan; het neemt lichaamstemperatuur over en voelt zo erg prettig.

Natuurlijk is het wel verstandig om te gaan voor goede kwaliteit in houten speelgoed. Het ene houten speeltje is het andere niet. Om tot een goede koop te komen, kun je keurmerken vergelijken en ervaringen van andere mensen lezen. Kijk hierbij niet alleen naar houten speelgoed op zich, maar ook op de winkel die het verkoopt. Het is prettig als je een paar vaste adresjes hebt waar je altijd goed kunt slagen voor leuk en duurzaam houten speelgoed!

Afbeelding: Flickr acount Pink Sherbet Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021