Excite

Zelf mooie kraammanden maken

Zelf kraammanden maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Een kraammand is namelijk niets anders dan een mand met spulletjes die praktisch zijn voor de kraamtijd. En soms natuurlijk ook voor daarna.

Inhoud van een kraammand

Als je zelf kraammanden gaat maken, dan kun je natuurlijk ook zelf kiezen wat er in gaat en hoeveel cadeautjes je er in stopt. Als je echt een originele mand wilt maken, dan kies je voor acht cadeautjes, voor elke dag van de kraamtijd één. De kersverse moeder kan dan elke dag een cadeautje uitpakken. Als je in de kraammand niet alleen cadeautjes voor de baby doet, maar ook voor de moeder, dan is het natuurlijk wel net zo leuk als je ook iets aan de vader geeft. Voor cadeautjes kun je denken aan dingen die langer mee gaan en die echt herinneren aan de babytijd, zoals een potje voor de eerste tandjes, een mooie rammelaar die later weer doorgegeven kan worden aan eventuele kleinkinderen, enzovoorts.

Maken of bestellen?

Zelf kraammanden maken is op zich niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Als je het veel te druk hebt, dan kun je twee dingen doen: je bestelt gewoon een kant en klare kraammand of je bestelt alle benodigdheden via internet en zet de mand zelf in elkaar. In beide gevallen ben je vaak wel wat meer geld kwijt, maar het levert je wel veel tijd op. Die tijd kun je dan weer gebruiken om eens een keertje extra op bezoek te gaan bij de nieuwe spruit!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020