Excite

Eenvoudig een kraamkado zelf maken

Als er een baby geboren is, wordt meestal direct de plaatselijke babywinkel bezocht: wat kunnen we kopen voor het nieuwe kindje? Het is soms echter veel leuker en origineler om een kraamkado zelf te maken. Want hoe je ook je best doet op het uitzoeken; als iets rechtstreeks uit de winkel komt, is het toch minder speciaal dan wanneer duidelijk is dat je er werk van hebt gemaakt. En dat laatste is voor de kersverse ouders wel net zo leuk.

Originele kraammand

Een leuk kraamkado om zelf te maken is een kraammand. Een kraammand bestaat uit allerlei cadeautjes voor de moeder en de baby om de kraamtijd door te komen. Elke dag van de kraamtijd - die acht dagen duurt - mag een cadeautje geopend worden. Cadeautjes in de kraammand kun je zelf uitkiezen, maar meestal zitten er ook wat dingetjes bij die leuk voor later zijn, zoals een doosje voor de eerste tandjes of een zilveren rammelaar. Ook een herinneringendoosje is erg leuk, daar kunnen dan ook eerste tandjes, maar bijvoorbeeld ook lokjes haar in opgeborgen worden.

Luiertaart

Een ander leuk - en praktisch - idee is een luiertaart. Zo'n taart bestaat in de basis helemaal uit luiers, netjes opgerold en met een lintje vastgemaakt. Daarnaast kun je de luiertaart nog opsieren met leuke cadeautjes, denk aan een speen, een knuffeltje, wat leuks voor papa en mama, enzovoorts. Als je een luiertaart maakt, is het handig om wel vooraf even te kijken of je erachter kunt komen welke maat de baby heeft. Grote baby's slaan namelijk soms de eerste maat of maten al over.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021