Excite

Een kraamcadeau zelf maken: Een knuffeltje haken

Kraamcadeaus heb je allerlei soorten en maten. Je hebt dure kraamcadeaus, maar ook goedkope. Toch zijn geen van deze cadeaus echt persoonlijk. Van het cadeau dat je haalt, zijn waarschijnlijk duizenden anderen.

Je kunt natuurlijk een kraamcadeau bestellen dat speciaal gemaakt wordt voor de baby en naar eigen wensen aangepast is. Je kunt ook creatiever zijn en een kraamcadeau zelf maken.

Wat is nou leuker dan een kraamcadeau zelf te maken? De kersverse ouders zullen dat vast veel leuker vinden dan de zoveelste bon of het zoveelste spuugdoekje. Bovendien bestaan er geen duizenden andere van; er is er maar één van jouw cadeau. Dat maakt je cadeau origineel en uniek. Bovendien beleef je zelf ook nog plezier aan het maken van het cadeau en je kunt creativiteit kwijt.

Leren haken

Je kunt leren haken en een knuffeltje maken voor de pasgeboren baby. Een moeder krijgt heel wat knuffels uit de winkel, maar een zelfgemaakte knuffel is natuurlijk stukken leuker en persoonlijker.

Leren haken kan via Youtube.com. Met de zoekterm 'Crochet' zul je het meeste resultaat hebben. Dit is wel in het Engels. Ook zijn er op garnstudio.com filmpjes te vinden.Dit zijn filmpjes waarbij de bewegingen worden voorgedaan, maar waarbij er niet wordt gesproken. Natuurlijk is het nog handiger als er iemand in de buurt is die kan haken en het uit kan leggen. En anders kun je bij verschillende bedrijven een haakworkshop volgen.

Patronen vinden

Patronen om een knuffel te haken zijn te vinden op verschillende plekken op het web. Je kunt gaan voor betaalde knuffelpatronen,maar ook voor gratis. Op onderstaande Engelse sites staan meer dan genoeg patronen:

    www.ravelry.com
    www.lionbrand.com

Je moet je wel registreren en je moet bekend zijn met de Engelse haaktermen. Er bestaan verschillende vertaalschema's die je naast je haakpatroon kunt leggen en het zo kan vertalen.

Maar ook in het Nederlands zijn gratis patronen te vinden. Op garnstudio.com zijn bijvoorbeeld een heleboel patronen te vinden om een geweldige knuffel te maken.

Boekjes met haakpatronen

Ook bestaan er verschillende boekjes voor het haken van beestjes en babycadeautjes. Eén van die boekjes is het boekje Babycadeautjeshaken van Annemarie Arts. Hierin staan dingen die geschikt zijn voor baby's zoals een rammelaar in de vorm van een hamer, een vogelmobiel voor boven de wieg of een vliegtuig voor een stoere baby.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020