Excite

Een leuk en handig kraamcadeau maken

Het is leuk om voor de pasgeboren baby een heel persoonlijk pakket samen te stellen met allemaal leuke en handige zelfgemaakte dingen. Wanneer je een beetje creatief bent, is een pakket zo samen gesteld. Een kraamcadeau maken is niet zo moeilijk. Maar wat kan er nu in een kraampakket? Uiteraard spulletjes voor de baby, maar ook voor de kersverse mamma. Eventuele broertjes en zusjes verdienen ook een presentje, want zij zijn nu de 'grote broer' of 'grote zus' geworden.

Voor de baby

Deken voor het ledikantje haken

Een warm dekentje is altijd fijn voor een baby. Een dekentje is redelijk eenvoudig te haken. Er zijn hier verschillende manieren en methodes voor. Je kunt bij het haken kiezen voor de meest standaard steek: de vasten. Maar je kunt ook voor de zogenoemde 'granny squares' gaan. Dit zijn vierkantjes die in allerlei soorten en maten te vinden zijn en waar vaak vanuit het midden gewerkt wordt. Deze kun je met allerlei soorten haakgaren maken. Vaak zijn dit soort dekentjes ook erg kleurrijk.

Een geborduurde handdoek

Koop een zachte babyhanddoek en borduur daar de naam van de baby op, eventueel opgeleukt met plaatjes zoals van eendjes. Zo'n handdoek is handig om te hebben en door hem zelf te borduren, wordt deze heel speciaal.

Een boekje van zachte stof

Het maken van een boekje is redelijk eenvoudig. Je moet alleen wel aardig kunnen omgaan met een naaimachine. Voor een boekje kun je het beste een stof als vilt gebruiken. Vilt is redelijk onderhoudsvriendelijk. Je kunt het gemakkelijk knippen, gemakkelijk wassen en gemakkelijk krijgen in winkels.

Voor de broer of zus

Een knuffel

Om in het thema van een zelfgemaakte kraammand met cadeaus te blijven, kun je denken aan een gehaakte of gebreide knuffel voor de grote broer of zus van de pasgeboren baby. Is hij dol op giraffes? Houdt zij van ballerina's? Brei of haak een zebra of een ballerina. Tegenwoordig zijn er heel wat patronen voor knuffels te vinden op het internet en in verschillende magazines en boeken.

Voor de moeder

Een mooi presentje

Maak iets moois voor de moeder. Dit kan iets zijn als een verwenmandje met haar favoriete badparels, haar favoriete badschuim en haar favoriete tijdschrift. Maar je kunt natuurlijk ook een kralenarmbandje maken of bijvoorbeeld een edelsteen geven. Een edelsteen kun je ook in het verwenmandje doen. Kijk eens naar het sterrenbeeld van de moeder en geef haar een steen die bij haar geboortedatum past.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021