Excite

Een kraamcadeau van luiers

Een kraamcadeau als luiers zijn van die dingen die kersverse ouders erg graag krijgen. Alleen een pak luiers is niet erg leuk om te geven, maar je kunt het natuurlijk wel leuk maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een luiertaart. Gemakkelijk om zelf te maken en origineel.

Ontstaan van de luiertaart

Anders dan de naam doet vermoeden is een luiertaart geen taart van luiers die je opeet. Het fenomeen is ontstaan in Amerika op zogenaamde babyshowerparty's waarbij de zwangere in het zonnetje wordt gezet door familie en vrienden. De luiertaart is daar een ludiek cadeau om geld in te stoppen voor de moeder is spe. Luiertaarten komen steeds meer op in Nederland. Meerdere websites verkopen zo'n taart. Natuurlijk kun je de taart ook zelf maken.

Zelf een luiertaart maken

Als je zelf de taart maakt, kun je hem naar eigen wens maken. Je kunt cadeaus voor de baby doen, maar ook een verwennerijtje voor de moeder. Vaak is dit extra leuk, omdat de visite vooral denkt aan de baby.

Je hebt luiers in maat 2 (zo'n 8 tot 50 luiers), cadeautjes en dingen om de taart te versieren, nodig. Je begint met de kleinste laag van de taart. De luiers rol je één voor één op en als je laag klaar is, bind je de luiers samen. Zo doe je de andere lagen ook, afhankelijk van hoeveel lagen je wilt hebben. Bij de laatste laag heb je een springvorm of een ronde bak nodig. Deze vorm vul je ook met opgerolde luiers en aan het einde bind je er een touwtje of lint omheen.Houd de onderste ring van de taart leeg om daar leuke presentjes in te stoppen. De presentjes kun je natuurlijk ook boven de taart of aan de zijkanten doen.

Wanneer de taart af is, kun je hem gaan versieren. Daar zijn een heleboel mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld raffialint, knijpers of (gekleurde) watjes om als decoratie te dienen.

Een luiertaart kopen

Zelf maken is natuurlijk geen verplichting. Je zou een luiertaart ook kunnen kopen bij verschillende webwinkels. De prijzen beginnen ongeveer vanaf 25 euro en wat in de taart zit, verschilt per taart.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020