Excite

Wil je een kraamcadeau knutselen dat origineel en uniek is voor de babykamer?

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Ga dan zelf aan de slag met knutselen en kom tot de mooiste geschenken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Workshop kraamcadeau knutselen

Volg een workshop en maak een uniek schilderijtje en nu eens niet in de standaardkleur blauw voor jongens en de kleur roze voor meisjes. Wees origineel en gebruik voor het kraamcadeau de kleuren die jij wilt. Maak samen met de kunstenaar of kunstenares een uniek kunstwerkje!

Kleerhangers

Koop een paar kleine kleerhangers. Met acrylverf verf je de kleerhanger in de gewenste kleur. Nadat de verf is opgedroogd, lak je het geheel met blanke hoogglansvernis af. Met een stift teken je bijvoorbeeld figuren of de naam van de baby en daarna plak je met alleslijm kleine mozaïeksteentjes erop vast. Hierna kun je de kleerhangers nog een keer helemaal met het hoogglansvernis aflakken zodat de mozaïeksteentjes nog beter blijven zitten.

Klok voor in de babykamer

Weliswaar wat al te vroeg voor de baby, maar toch heel leuk voor de babykamer is een klok. Koop een ronde klok van kunststof. Om de verf beter te kunnen laten hechten, voorzie je de klok van een laagje kunststofprimer. Gebruik acrylverf en verf de klok twee keer. De cijfers zet je met potlood op de klok. Gebruik 5x5 mm steentjes en 3x3 mm steentjes mozaïek. In twee rijen naast elkaar leg je de steentjes erop. Op een paar cijfers plak je met decoupagelijm een plaatje, bijvoorbeeld een poëzieplaatje en op de andere twee cijfers plak je met de alleslijm schelpen vast. Om de schelpen kun je eventueel nog een rand van kleine mozaïeksteentjes plakken. Wanneer de steentjes goed vastzitten dan lak je de klok af met hoogglansvernis. Op het laatst beplak je de secondewijzer met de kleine mozaïeksteentjes van 3x3 mm.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020