Excite

De kosten om te trouwen in het buitenland

Er zijn heel wat mensen die dromen van een romantisch huwelijk op een tropisch strand. Trouwen in het buitenland kan dan ook geweldig zijn. Er zit echter een addertje onder het gras: de kosten om te trouwen in het buitenland.

Waar wil je trouwen?

Dit is het belangrijkste punt. De kosten hangen hier voor een groot deel van af. Zo is een trouwerij in een ander werelddeel meestal duurder dan in Europa alleen al door de kosten voor de vliegreis en het verblijf ter plaatse.

Zelf regelen of uitbesteden?

Je kunt je huwelijk in het buitenland zelf regelen. Dit levert misschien stress en onduidelijkheden op. Je kunt het natuurlijk ook laten regelen. Dit kost geld.

Het is algemeen geweten dat er heel wat komt kijken bij een huwelijk. Zeker wanneer je plant te trouwen in het buitenland is het dus misschien niet zo een slecht idee om professionele hulp in te schaken. Je kunt een vrijblijvende offerte opvragen om een idee te krijgen wat het totaalplaatje van het huwelijk zou zijn. Bedrijven die dit doen, zijn extravacanza of Worldwideweddings.

Je kan er ook voor kiezen je huwelijk in het buitenland zelf te regelen. In dat geval moet je wellicht wat meer tijd uittrekken om alles uit te zoeken. Houd best ook rekening met een extra dosis stress! De beslissing je trouw al dan niet zelf te regelen zal dus voornamelijk neerkomen op een afweging tussen prijs, tijd en gemak.

Benodigde documenten

Wanneer je in het buitenland gaat trouwen, moeten er een aantal documenten worden ingeleverd, zoals:

1. Geboorteaktes

2. Bewijs dat je nog niet getrouwd bent

Hoewel de prijs verschilt afhankelijk van de gemeente, moet je toch rekenen op een prijs van ongeveer 40 euro per akte.

Andere dingen om aan te denken

Begin op tijd aan de voorbereidingen. Een trouwerij in Nederland wordt vaak al een jaar van tevoren gepland. Komt daarbij dat je een huwelijk in het buitenland vaak eerder moet aangeven en er ook meestal nog lokale formulieren in te vullen zijn.

Denk ook aan je getuigen en genodigden. Het is slim om van tevoren te bedenken: Wie betaalt er? Ik wil in het buitenland trouwen. Wil ik dan de reis- en verblijfkosten voor de genodigden betalen? Of alleen de reiskosten? Dit is een belangrijk punt waarover geen onduidelijkheden mogen bestaan voor de betrokkenen.

Legalisatie na de huwelijksvoltrekking

Belangrijk is het dat het huwelijk gelegaliseerd kan worden in Nederland. Hiervoor dient de huwelijksakte gelegaliseerd te worden in het land waar je getrouwd bent. Vervolgens kan je hiermee naar de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in het land waar je getrouwd bent.

Meer informatie over trouwen in het buitenland en de kosten, vind je op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook staan vaak de prijzen van de benodigde aktes op de site van de gemeente.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020