Excite

Wat zijn de kosten van trouwen in het buitenland?

Trouwen in het buitenland is voor veel mensen een droom. In Nederland is het altijd maar de vraag wat voor weer het is en je kunt eigenlijk niet meer op zon rekenen. Bovendien is een tropische setting natuurlijk veel mooier dan een ouderwets bezoekje aan een Nederlands stadhuis. Soms spelen nog meer praktische overwegingen mee: steeds meer mensen komen uit gebroken gezinnen, waarbij het niet altijd makkelijk is om iedereen op één feest te krijgen. Er tussenuit knijpen en naar het buitenland gaan, is dan vaak veel makkelijker. Maar hoe zit het eigenlijk met de kosten van trouwen in het buitenland?

Praktische documenten

Als je wilt trouwen in het buitenland, heb je een aantal (extra) documenten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een visum, een verzekering en een vaccinatiebewijs. Vanzelfsprekend moet je dan ook de juiste vaccinaties halen. Dit kan de kosten van trouwen in het buitenland zo met een paar honderd euro verhogen. Ook de kosten van de reis komen erbij. Die hangen af van je bestemming. Het kan verstandig zijn om een weddingplanner in te huren, die precies weet wat er ter plekke nog geregeld moet worden. Ook dat zijn weer extra kosten.

Laat je bruiloft regelen

Als je het liefst vooraf precies wilt weten waar je aan toe bent, dan kun je ook je bruiloft laten regelen. Er zijn veel organisaties die zich gespecialiseerd hebben in het organiseren van trouwerijen in het buitenland. Zij kunnen je vaak een pakketprijs bieden voor een trouwarrangement. Dan weet je precies wat je moet betalen en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021