Excite

Koop je concerttickets verstandig

Het is hartstikke leuk om een concert te bezoeken. Komt eindelijk je favoriete artiest naar Nederland? Dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je een ticket kunt bemachtigen.

Concerttickets kun je tegenwoordig meestal online bestellen. Dat is snel en gemakkelijk, en je hoeft er niet uren voor in de rij te staan. Het nadeel hiervan is helaas dat er op internet veel oplichters actief zijn.

Talloze handelaren bieden tickets aan voor een aantrekkelijke prijs. De websites waarop ze de kaartjes verkopen zien er professioneel uit. Kortom, je denkt dat je voordelig uit bent. Voor je het weet zit je echter opgescheept met een vals ticket, of krijg je zelfs helemaal geen kaartje thuis gestuurd. Let dus goed op voordat je een aankoop doet.

Er zijn overigens ook handelaren die je teveel geld laten betalen. Door op hun website termen te gebruiken als ‘officieel’, ‘betrouwbaar’ en ‘veilig’, laten ze je geloven dat je bij een officieel verkooppunt terecht bent gekomen. Deze handelaren kopen echter grote aantallen tickets in, die ze vervolgens doorverkopen. Je krijgt dan wel een kaartje toegestuurd, maar voor een veel te hoge prijs.

Het verstandigste is het om kaartjes voor een concert alleen via officiële verkooppunten aan te schaffen. Kijk voor nauwkeurige informatie over de kaartverkoop op de website van de artiest, de locatie waar het evenement wordt gehouden, of de website van de organisator. Dan weet je zeker dat je wordt doorverwezen naar een officieel verkoopadres, en dat je het concert voor een eerlijke prijs kunt bijwonen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker blmurch

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020