Excite

Koop een tuinhuisje

Als je besluit om een tuinhuisje aan te schaffen is het handig om op de hoogte te zijn van de regels rondom het bouwen en aanschaffen. Daarom is het goed om deze tips door te lezen voor je op zoek gaat naar je tuinhuisje. Je moet bijvoorbeeld voor het plaatsen van sommige tuinhuisjes een vergunning aanvragen bij de gemeente. Dit hangt af van de gemeente waarin je woont en hoe groot je tuinhuis is. Vraag voor de zekerheid na hoe het in jouw gemeente zit, zodat je niet het tuinhuisje achteraf moet afbreken omdat het illegaal is geplaatst.

Als alles in orde is rondom de toestemming van je tuinhuis, dan kun je beginnen met uitzoeken. Het is daarom belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je plannen zijn met het tuinhuis. Hoe veel wil je erin kwijt kunnen? Wil je erin kunnen werken? En wil je een bouwpakket of moeten ze het tuinhuis kant en klaar leveren? Wil je een blokhut of een echt tuinhuis? Kortom: genoeg om over na te denken.

Ga je eenmaal het tuinhuisje plaatsen of (laten) bouwen, dan moet je zorgen voor een degelijke fundering. Voor kleine tuinhuizen is het al voldoende om twintig centimeter aangestampte grond klaar te hebben liggen met daaroverheen een tegelvloer. Het allerbelangrijkste is dat een tegelgrond waterpas is. Is je ondergrond niet waterpas, dan kun je het tuinhuisje er nog niet op (laten) neerzetten.

Krijg je er al zin in? Lees de bovenstaande tips nog één keer door voor je op zoek gaat naar je ultieme tuinhuis.

Afbeelding: Flickr, Mr. Thomas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020