Excite

Kookboeken: word ook een topchef

Er zijn allerlei soorten kookboeken, dus er is ongetwijfeld wel iets dat bij je past. Er zijn kookboeken speciaal voor beginnende koks, met hele simpele gerechten. Er wordt dan stapsgewijs uitgelegd hoe je basisdingen in de keuken klaarmaakt.

Je kunt ook kiezen voor kookboeken die gericht zijn op een speciale keuken, zoals Italiaans eten, Aziatisch eten of typisch Hollands eten. Ook zijn er kookboeken voor speciale gerechten, zoals pasta, rijst, groente, ovenschotels, wokgerechten, vegetarisch en nagerechten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker palindrome

Let er wel op dat vertaalde kookboeken vaak ingrediënten bevatten waar je niet altijd even makkelijk aan kunt komen. Koop je kookboeken bij de IKEA, dan kun je er rekening mee houden dat er ingrediënten instaan die je alleen bij de IKEA kunt krijgen. Wil je liever ingrediënten hebben die wat gebruikelijker zijn, kies dan voor een Nederlandse auteur.

Kookboeken kun je werkelijk overal vinden. De beste plaats is natuurlijk in een boekhandel. Vaak kun je er ook wel kookboeken vinden die zijn afgeprijsd. Ook op rommelmarkten kun je erg veel kookboeken vinden. Ze liggen er vaak voor een paar kwartjes te koop. Ook op boekenmarkten of op internet kun je veel tweedehands kookboeken vinden voor een lage prijs. Je kunt zelfs kookboeken in de bibliotheek vinden. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om aan een leuk kookboek te komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021