Excite

Lekker koken met peuters

Koken met peuters is prima mogelijk, alleen bij het koken met zulke kleintjes is het belangrijk om op de veiligheid van de kinderen te letten. Houd dat dus altijd in de gaten!

Bakken

Dingen om te bakken zijn uitermate geschikt voor peuters. Denk hierbij aan zandkoekjes, die je in verschillende vormen kunt bakken. In deze tijd van het jaar komen er veel feesten aan. Je kunt kiezen om bijvoorbeeld koekjes in de vorm van pompoentjes te maken.

Pepernoten zijn ook altijd leuk om te maken voor peuters. Het is vrij ongevaarlijk en na afloop kunnen de kinderen heerlijk smullen van hun zelfgebakken pepernoten.

Avondeten

Je kunt natuurlijk ook kiezen om een avondmaaltijd samen met je kind te maken. Vooral dingen als pizza zijn goed te doen. Maak het deeg bijvoorbeeld van tevoren en laat je peuter de pizza beleggen, of kies voor een gemakkelijk gerecht met saus en laat je peuter de saus kloppen.

Het is in elk geval belangrijk dat het geen gerecht is waardoor je de aandacht voor het kind verliest.

Veiligheid

Een paar tips om geen verbrande handjes op te lopen en voor de veiligheid van jou en het kind.

1. Blijf erbij. Misschien is dit wel de meest belangrijke tip. Je moet een peuter nooit alleen bij een gasfornuis of kokend water achterlaten.

2. Pas op met scherpe messen. Een scherp mes heb je vaak nodig bij het koken, maar zorg ervoor dat deze niet in de handjes van het kind komt.

3. Doe lang haar in een staartje. Zorg er dus altijd voor dat er elastiekjes binnen handbereik zijn.

4. Ovenwanten. Om geen verbrande handjes op te lopen, zijn ovenwanten van essentieel belang.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021