Excite

Knuffelen dé remedie tegen griep?

  • © Getty Images
Knuffelen zou wel eens dé remedie kunnen zijn tegen het nare griepvirus dat ons land elk jaar weer op gezette tijdstippen teistert. Nieuw Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat als mensen weinig sociale conflicten hebben en over het algemeen veel worden geknuffeld, ze minder vatbaar lijken te zijn voor griep.

Ook helpt knuffelen mensen die al griep hebben. De symptomen van het griepvirus zijn namelijk minder heftig bij mensen die veel knuffelen. De wetenschappers kwamen tot deze resultaten tijdens een onderzoek waarvoor 400 mensen werden ondervraagd over de sociale steun die ze ervaren, het aantal knuffels dat ze per dag krijgen en eventuele conflicten met anderen.

Vervolgens werden de proefpersonen besmet met een - overigens onschuldig - griepvirus en werd gekeken hoe de symptomen zich ontwikkelden. Mensen die veel sociale steun in hun leven bemerkten en weinig conflicten hadden, leken ook relatief milde klachten te vertonen.

De wetenschappers menen dat fysiek contact of het gevoel van intimiteit dat mensen ervaren wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van deze mildere klachten. Hierdoor is er toch sprake van een bepaalde soort bescherming. Mensen die veel knuffels ontvangen blijken het best beschermd te zijn tegen de griep.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020