Excite

Vijverparadijs met kleine vijverbakken

Een vijver in je tuin trekt allerlei leven aan: kikkertjes, vissen en soms zelfs eenden. Je kunt een vijver zelf uitgraven, maar dat is veel werk en vaak kies je dan liever voor één grote dan voor meerdere kleine vijvers. Gebruik daarom gewoon kleine vijverbakken. Kleine vijverbakken geven je de mogelijkheid om op verschillende locaties zelf vijvers te maken, zonder dat je hier veel werk van hebt.

Gemak van vijverbakken

Natuurlijk moet je de kleine vijverbakken ingraven, het is dus niet zo dat je hiervoor helemaal geen graafwerkzaamheden hoeft te verrichten. Het gemak van kleine vijverbakken is vooral te zien nadat de vijver geïnstalleerd is. Als je een vijver zelf uitgraaft en hier verder geen bak in doet, dan is de kans groot dat je binnen no time met een smerige vijver zit, vol met allerlei planten. Die schieten uit de grond en ontwikkelen zich razend snel onder de waterspiegel. Met een vijverbak geef je die planten geen kans; alleen wat daadwerkelijk in de bak terecht komt, zou zich eventueel kunnen ontwikkelen. Met een plastic ondergrond is die kans echter nog steeds niet heel groot.

Vijverbak op maat

Wat voor de één kleine vijverbakken zijn, zijn voor de ander grote bakken; het hangt maar net af van de afmetingen van je tuin. Als je wilt kun je ook vijverbakken op maat laten maken. Denk hierbij aan afwijkende maten, maar ook aan speciale vormen. Wil je bijvoorbeeld liever geen natuurlijke vorm, dan kun je ook informeren naar de mogelijkheid om een vierkante of zelfs een driehoekige vijverbak te laten maken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020