Excite

Een kinderstoeltje op de fiets?

Nederland is een echt fietsland. Per persoon hebben we minstens één fiets, vaak meer. Kijken we naar het aantal tripjes, dan zien we dat de meesten daarvan op de fiets worden afgelegd. Ook nemen we graag de kinderen mee op de fiets, vaak in de meest kekke kinderstoeltjes. Wij zetten op een rijtje waar je op moet letten en waar je de mooiste, beste en goedkoopste kinderstoeltjes vindt.

Een kinderstoeltje op de fiets: waar let je op?

Een kinderstoeltje voor op de fiets kan aan het stuur of achterop bevestigd worden. Voorop heb je natuurlijk het beste zicht op je kind, wat erg geruststellend kan zijn. Let er wel op dat een kind van meer dan 15 kilo aan je stuur niet erg lekker meer fietst. Let er in ieder geval op dat het kinderstoeltje geschikt is voor het gewicht van je kind, dit staat op het kinderstoeltje zelf aangegeven. Koop altijd een kinderzitje met wielbescherming, zodat de beentjes niet in contact kunnen komen met de spaken. Ook is het niet aan te raden om een tweedehands kinderstoeltje te kopen. Hiermee kan gevallen zijn, wat de stevigheid en veiligheid natuurlijk niet ten goede komt.

Een kinderzitje kopen

Een kinderzitje kan je kopen bij de fietsenmaker of kinderspeciaalzaak. Maar ook op internet kun je prima shoppen voor een kinderstoeltje voor op de fiets. Een website met een groot assortiment is fietsstoelen.nl, die fietsstoeltjes van BoBike en van GMG verkoopt. Ook op hollandbikeshop.com vind je een breed aanbod aan fietsstoeltjes, bijvoorbeeld het achterzitje Yepp van GMG voor 69,75 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020