Excite

Een kinderfeestje organiseren

Hoera, de kleine Pietje/Sofietje/Marietje is jarig! Hartstikke leuk natuurlijk, maar daar komt uiteraard wel een kinderfeestje bij kijken. En een kinderfeestje organiseren, dat is lang niet altijd even gemakkelijk. Hoeveel kinderen nodig je uit? Wie vraag je wel, wie vraag je niet? En vooral: waar láát je al die kinderen?Hoe houd je ze bezig?

Thema kinderfeestje

Een kinderfeestje is vaak het leukst (en ook het gemakkelijkst te organiseren, in die zin dat je een 'kapstok' hebt om je ideeën aan te hangen) wanneer je een thema aanhoudt. Voorbeelden van enkele thema's:

Piratenfeestje

Stuur uitnodigingen in de vorm van een schatkaart of een piratenvlag, en laat de kinderen verkleed komen.

Activiteiten: speurtocht ('schatzoeken'), piratengevecht (bijvoorbeeld een balspel, in ieder geval iets competitiefs), de kinderen een sabel laten knutselen (met aluminiumfolie en karton bereik je mooie resultaten).

Prinsessenfeestje

Een meisje zal wellicht eerder warm lopen voor een prinsessenfeest. Uitnodigingen: roze met véél glitter.

Activiteiten: kroontjes knutselen, cupcakejes versieren, prinsessenquiz.

Hawaiifeestje

Maak zonnige uitnodigingen en tover de woonkamer om tot een subtropisch paradijs! Geef alle kinderen een bloemenkrans en laat ze activiteiten doen zoals limbodansen, schelpenmemory en prijzen opvissen.

Pippi Langkous

Met kakelbonte uitnodigingen laat je de kinderen weten dat ze verkleed als Pippi worden uitgenodigd in jullie eigen Villa Kakelbont. Pippi staat er om bekend dat ze nogal ondernemend en tegendraads is, dus pret verzekerd!

Activiteiten: koekjes bakken, de schat van Pippi's vader zoeken, flessenpost, verkleedpartij.

Voetbalfeestje

Is je zoon of dochter een echte voetbalfan, dan doe je hem/haar zeker een plezier met heus voetbalfeest. Uitnodigingen verstuur je uiteraard in de vorm van een voetbal!

Activiteiten: voetbalcompetitie natuurlijk, maar ook een voetbalquiz en het maken van spandoeken.

Praktische zaken omtrent een kinderfeestje

Vergis je niet in de impact van een kinderfeestje! De halve klas uitnodigen klinkt leuk, maar aan het eind van de dag ben je gevloerd. Tussen de vier en de acht à negen kinderen is meer dan voldoende. Maak het feest ook niet te lang: een aantal uur na schooltijd is, zeker bij jongere kinderen, meer dan voldoende.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020