Excite

Kinderen? Wacht tot je 29e!

29 jaar is de beste leeftijd om aan kinderen te beginnen, zo meent 59 procent van de Australische vrouwen. Een nieuw onderzoek laat zien dat dit bovendien de leeftijd is waarop veel vrouwen hun eerste kind krijgen. Dat is lager dan zo’n 25 jaar geleden: in 1985 lag die leeftijd nog op 25 jaar.

De vrouwen die voor dit onderzoek ondervraagd werden, gaven vooral aan dat ze zich rond die leeftijd het meest zeker voelden van hun relatie en hun financiën. Daarnaast zouden de vrouwen het liefst voor hun dertigste bevallen, om toch nog een enigszins jonge moeder te zijn.

Toch is het moederschap op 29-jarige leeftijd niet voor iedereen weggelegd. Veel vrouwen die al tegen de veertig lopen willen nog snel kinderen, omdat ze eerder geen geschikte partner hebben gevonden, of veel te druk bezig waren met hun carrière. Uiteindelijk blijken veel ouders veel liever eerder aan kinderen te zijn begonnen.

De perfecte leeftijd om aan kinderen te beginnen, verschilt voor veel mensen. De een wil ze het liefst jong hebben, omdat ze dan nog veel energie hebben en het meest vruchtbaar zijn. Anderen gaan liever voor kinderen op een wat latere leeftijd, omdat het dan echt een bewuste keuze is en de financiën over het algemeen beter op orde zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021