Excite

Kinderen kunnen niet zonder speelgoed

Je hebt enorm veel soorten speelgoed. Bijna zoveel, dat het onmogelijk lijkt om iets voor je kind uit te kiezen. Gelukkig hebben alle kinderen hun eigen voorkeuren. De ene speelt graag met Lego, de ander met Barbies en weer een ander knutselt graag. Weer een ander is graag buiten.

Door deze hobby’s en interesses is het veel makkelijker om iets geschikts voor je kind te vinden wanneer je op zoek bent naar speelgoed. Je weet immers al wat het kind leuk vindt. Je kunt namelijk ook zoeken naar dingen die op de interesses lijken en daar dus lekker op inspringen. Eventueel kun je natuurlijk ook altijd vragen wat voor een speelgoed het kind wil krijgen.

Let er wel op dat je kinderen prima speelgoed cadeau mag geven, maar overdrijf niet. Kinderen hoeven geen kasten vol speelgoed te hebben. Dat brengt ze vaak alleen maar in de war, omdat ze niet goed weten waar ze mee moeten spelen. Geef speelgoed af en toe of laat kinderen zelf sparen, zodat ze wat meer begrijpen hoeveel het waard is. Immers kan het al een goede oefening zijn om ze zelf te laten sparen. Ze kunnen dan of meteen al iets kopen of sparen en iets duurders kopen.

Afbeelding: Flickr account rileyrox

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021