Excite

Een kinderbed in de aanbieding: bespaar nooit op veiligheid!

Kinderbedjes bestaan in verschillende formaten, kleuren en uitvoeringen. Met welke factoren moeten we zeker rekening houden bij een kinderbed in aanbieding?

Bespaar nooit op veiligheid

Kies je voor een kinderbed in aanbieding dan kan je daarvoor perfect terecht op het internet. Daar heb je al een kinderbedje vanaf 28 euro maar is dat wel voldoende veilig? Om je latere ongevallen te besparen, geef je voor je kinderbed liever toch wat meer uit. Een geschikt en vooral veilig kinderbed kost tussen de 159 en 199 euro. Ben je lid van netwerksite Groupon dan geniet je vaak tot 70 procent korting op een nieuw kinderbed! Er zijn daarnaast ook allerlei speciale vormen van baby- en kinderbedjes verkrijgbaar - denk aan een bed met de bekende wagen uit de kinderfilm Cars. Dergelijke bedjes betekenen echter al vlug een investering van een slordige 600 euro.

Wat is een veilig kinderbed?

Ook al ga je voor een kinderbed in aanbieding dan nog kan je er voor zorgen dat je kinderbed voldoende veilig is. Een geschikt en veilig kinderbed garandeert een deugddoende nachtrust die belangrijk is voor de ontwikkeling van ons kind. Wat volgt zijn enkele tips:

  • Een kinderbed mag geen houtsplinters, scherpe hoeken of uitstekende schroeven vertonen.
  • Zorg voor een stevige constructie. Kinderen gebruiken hun bed lang niet altijd om te slapen.
  • Het kinderbed mag niet in elkaar kunnen storten of breken.
  • De matras moet voldoende kunnen ventileren. Kies daarom voor een lattenbodem of voor een geperforeerde bedbodem.
  • Controleer of de matras perfect past in het kinderbed. Een ruimte tussen matras en bedconstructie kan gevaarlijk zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020