Excite

Een paar kilo afvallen? Probeer deze simpele tips!

De dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Dat betekent dat de zomergarderobe weer tevoorschijn kan komen! Helaas stellen veel van ons dit graag zo lang mogelijk uit, want een confrontatie met het wintervet is onvermijdelijk.

De belangrijkste regel

Honderden, zo niet duizenden boeken zijn er verschenen over hoe van de overtollige kilo's af te komen. Allemaal zeggen ze iets anders over wat wel en niet te eten, maar voormalig fotomodel Daphne Deckers komt met het meest voor de hand liggende advies: meer sporten, minder snoepen.

Meer sporten

We hebben geen zin, geen tijd, een abonnement is te duur en meer van dat soort excuses zijn voorhanden wanneer we geen zin hebben om te sporten. Maar helaas! Om gezond af te vallen is het belangrijk om veel te bewegen. Ten eerste heeft je lichaam beweging nodig bij het beter verteren van je eten. Ten tweede ontwikkelen je spieren zich, waardoor je een betere houding krijgt en je er zelfs bij geen enkel gewichtsverlies beter uit gaat zien. Ten derde zorgt sporten er simpelweg voor dat je vet verbrandt, wat essentieel is om die paar kilo kwijt te raken.

Zelfs als je geen tijd hebt om te sporten kun je gemakkelijk je levensstijl aanpassen om toch je dagelijkse beweging mee te pikken. Neem de trap in plaats van de lift, ga op de fiets naar je werk in plaats van met de bus, of maak een afspraak met jezelf om elke dag na je eten een blokje om te lopen.

Minder snoepen

Hoewel je met regelmatig sporten ongetwijfeld effect op je lichaam zult merken, moet je ook je eetpatroon aanpassen. Met alleen minder snoepen zul je niet meer dan een paar kilo afvallen, maar het is een belangrijke eerste stap. Snoepgoed bevat ontzettend veel snelle suikers, waardoor je hongergevoel slechts voor korte tijd wegblijft, maar de extra kilo's voor langere tijd aan je billen geplakt zijn.

In veel gevallen is het ook noodzakelijk om de rest van je eetpatroon aan te passen. Eet extra veel groente en fruit in plaats van een extra schep pasta of een extra boterham. Pas ook op met producten die gezond lijken, maar toch veel calorieën bevatten, zoals melkproducten en vruchtensappen. Blijf in alle gevallen wel gezond, gevarieerd eten en sla geen maaltijden over. Afvallen mag in geen enkel geval ten koste gaan van je gezondheid.

Succes!

  • Bron:
  • Little Li

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021