Excite

Kies voor een mooi vloerkleed op de vloer

Er is ontzettend veel keuze uit vloerkleden. Je hebt echte wollen kleden, maar er worden ook vloerkleden van polypropyleen of polyester gemaakt. Voor mensen met allergieën of bijvoorbeeld astma, hoeft een vloerkleed niet schadelijk te zijn als het goed gereinigd wordt. Maar er zijn ook gewoon antiallergie-vloerkleden.

Vloerkleden zijn er vaak in standaardmaten. Een veelvoorkomende maat is 160 bij 230 centimeter, maar ook 120 bij 180 is een maat waarin vloerkleden vaak verkrijgbaar zijn. Dit zijn echter niet de enige mogelijkheden. Er zijn ook ronde vloerkleden met bijvoorbeeld een doorsnee van 70 centimeter. Daarnaast zijn er vloerkleden met het design van een dierenvacht en ook in dezelfde vorm. Sommige van deze kleden hebben ook een hoofd van het betreffende dier eraan.

Je hoeft vloerkleden niet per se in een speciaalzaak te kopen. Er zijn vele woonwinkelsdie ook vloerkleden verkopen. Tevens is het tegenwoordig ook mogelijk om een vloerkleed gewoon via internet te bestellen. Ze worden dan ook bij je thuis bezorgd. Vooral bij grote vloerkleden bespaart je dat zelf een hoop gesjouw.

Speciale vloerkleden zijn Perzische tapijten. Een echt Perzisch tapijt wordt met de hand gemaakt en komt uit Perzië, wat nu Iran is en uit de wijde omgeving. De tapijten hebben vaak een bijzondere print of design. Veel Perzische tapijten zie je echter niet meer, vaak worden ze in de fabriek gemaakt en deze kleden zijn geen authentieke Perzische tapijten meer.

Afbeelding: Flickr, ccarlstead

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020