Excite

Kies je kerstpakket

Een kerstpakket hoeft allang niet meer de vorm te hebben van een kerstpakket. Kerstpakketten worden gegeven vanaf begin negentiende eeuw, onder andere in Nederland en Engeland. Vroeger kon men eten nog niet zo lang bewaren en daarom gaven de rijkeren in de winter wat te eten aan de boeren, om hen zo een fijne kerst te wensen. In de loop van de jaren begonnen bedrijven dit ook te doen en de cadeaus werden steeds uitgebreider.

Tegenwoordig heb je het traditionele kerstpakket in een nieuw jasje. Zo kun je kerstpakketten volgens een thema laten samenstellen. Wil je een Italiaans thema, dan zitten er bijvoorbeeld Italiaanse wijn, pasta, kruiden en Italiaanse recepten in het pakket. Een andere optie voor het kerstpakket is het eigenkeuzeconcept.

Het eigenkeuzeconcept is optie waarbij het bedrijf niet meer hoeft te doen dan het bedrag vaststellen waarvoor de medewerkers iets uit mogen kiezen. Dit gebeurt via een folder of, steeds vaker, via internet. Een medewerker kan kiezen uit verschillende cadeaus, zoals boeken, fonduesets, traditionele kerstpakketten, stoelen met ingebouwde radio, iPadopladers... Keuze genoeg dus. Je kunt met een eigenkeuzeconcept ook ervoor kiezen om een donatie aan een goed doel naar keuze te doen.

Wat lijkt op het eigenkeuzeconcept is de cadeaubon voor Kerst. Zo zijn er veel bedrijven die werknemers een Pluim of ander beleveniscadeau geven. Ook boekenbonnen en Mediamarktbonnen worden af en toe weggegeven. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om je werknemers iets leuks te geven voor Kerst, of je nu veel of weinig inspiratie hebt. Voor welk kerstpakket ga jij dit jaar?

Afbeelding: Flickr, sociotard

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020