Excite

Kaarten U2 binnen half uur uitverkocht

  • © Getty Images
De kaartjes voor twee geplande concerten van U2 waren binnen een half uur uitverkocht. De band gaat volgend jaar weer touren en doet daarbij onder meer de Ziggo Dome in Amsterdam aan. Maandag ging de kaartverkoop daarvoor van start. De eerste kaartjes werden om 10:00 verkocht en om 10:30 waren alle beschikbare kaarten al gereserveerd, zo meldde een woordvoerder van Mojo Concerts.

Er was ontzettend veel belangstelling voor de kaartjes voor U2 en veel mensen kwamen daardoor in de wachtrij terecht. Vooral op sociale media werd daarover veel geklaagd. Sommige mensen stonden letterlijk uren in de (digitale) wachtrij, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat alle kaarten al uitverkocht waren.

Volgens Mojo waren er ongeveer 30.000 kaarten beschikbaar voor de concerten die op 8 en 9 september georganiseerd werden. Er gaan geruchten dat er ook nog een extra concert gehouden wordt, maar dat bericht heeft nog niemand officieel bevestigd.

De nieuwe tournee van U2 wordt georganiseerd naar aanleiding van het album Songs of Innocence, een nieuw studioalbum dat in oktober van dit jaar werd uitgebracht en onder meer gratis via de iTunes-store te downloaden was. De tournee gaat op 14 mei van start in Vancouver en wordt op 11 november in Parijs afgesloten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020