Excite

Jouw keuken als middelpunt

Je keuken is het levende hart van je huis: hier eet je samen, praat je samen en kom je samen, bijvoorbeeld om de dag door te nemen. Je keuken is dus zeker een plek waar je de nodige aandacht aan wilt besteden. Maar hoe pak je dat aan? Welke keuken nodigt echt uit tot ‘hangen’?

De belangrijkste eis is dat je keuken gezellig moet zijn. Een strakke, steriele keuken nodigt niet uit tot leven. Maar aan de andere kant moet het wel netjes en schoon zijn, want ook een rommeltje is niet echt uitnodigend. Probeer daarom gezelligheid aan te brengen met bijvoorbeeld planten en niet zo zeer met accessoires. Die zul je namelijk steeds weer af moeten stoffen, waardoor de keuken voor jou misschien op een gegeven moment ook een plek wordt met minder prettige associaties.

Natuurlijk is ook een zitplaats belangrijk. Niemand zit of hangt in de keuken als er geen plek is om te zitten of te hangen. Een tafel met makkelijke stoelen, genoeg ruimte om een krant of tijdschrift lekker uit te slaan, of eventueel om te eten. Zorg ook dat je in de keuken goed licht hebt. Sfeerverlichting heb je hier niet nodig. Natuurlijk mag het licht wel een beetje gezellig zijn; een TL-lamp zal ook niet uitnodigen tot een avondje genieten in de keuken.

Tot slot: houd je keuken schoon. Een zweem van schoonmaakmiddel, een plek waar je met plezier je brood smeert en je eten klaar maakt: het werkt allemaal mee om de keuken tot een centrale plek in huis te maken. Als je je hier voor in zet, zul je merken dat de gezelligheid vanzelf volgt!

Afbeelding: Flickr account army.arch

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020