Excite

Internet daten: tips om veilig te daten

Ga jij internet daten? Let goed op dat je veilig mensen ontmoet. Waar je ook mensen leert kennen: een datingsite, een chat of een forum, er kunnen altijd bedriegers zijn.

Pas op met persoonlijke gegevens

Pas op met het geven van persoonlijke gegevens. Geef niet zomaar je adres of telefoonnummer. Let ook op met je achternaam prijsgeven. Mensen kunnen al heel veel met een woonplaats en een adres. Wanneer je iemand amper kent, is het wellicht ook beter om geen e-mailadres te geven.

Neem de tijd om elkaar te leren kennen

Het internet is een prima manier om elkaar te leren kennen. Je kunt gesprekken voeren over uiteenlopende onderwerpen en zo uitzoeken hoe iemand over bepaalde kwesties denkt. Je bent dan meer bezig met elkaars persoonlijkheid en dat kan ervoor zorgen dat het heel goed klikt. Het uiterlijk is vaak minder belangrijk bij internet daten.

Elkaar ontmoeten?

Ben je er klaar voor om elkaar te ontmoeten? Doe dit dan in eerste instantie op een neutrale plek waar veel mensen komen. Denk aan een restaurant of een treinstation. Je bent dan ook tot niets verplicht en kunt de date eindigen wanneer je maar wilt. Het is beter om niet bij elkaar thuis af te spreken, of in een hotel.

Neem eventueel iemand mee

Ga je voor het eerst iemand ontmoeten via internet, neem dan iemand mee die een oogje in het zeil kan houden, bijvoorbeeld een goede vriendin. Deze persoon hoeft niet bij de date zelf aanwezig zijn, maar kan bijvoorbeeld ergens anders in het restaurant zitten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021