Excite

Ikea gaat in zee met Nederlands ontwerpersduo Scholten&Bajings

Vandaag presenteerde IKEA haar nieuwe PS-collectie en daaruit bleek dat het Nederlandse ontwerpersduo Scholten & Bajings tot de club van 15 internationale designers behoren die meewerkten aan de nieuwe collectie.

Small space living

Het concept van de speciale PS-collectie met bekende ontwerpers is: small space living. In China leven mensen gemiddeld op 8 vierkante meter, in Nederland op 36 vierkante meter. Ikea speelt met de nieuwe PS-collectie ‘On the move’ dan ook in in op de trend dat er tegenwoordig meer en meer mensen naar de stad trekken en daar hun leven opbouwen in plaats van op het platteland. Het is een collectie van 51 flexibele, betaalbare en multifunctionele meubels en accessoires voor en door stedelingen. Uiteraard geschikt voor kleine ruimtes en woningen. Je zal da nook geen grote items in de collectie tegenkomen, zoals bedden of banken, maar vooral producten die eenvoudig te verplaatsen zijn en zich aanpassen aan de ruimte.

Klokken en posters

Scholten & Baijings is binnen de collectie verantwoordelijk voor een serie klokken en posters. Hun ontwerpen draaien om kleur, beweging en plezier. 'Met onze designs creëren we kleurrijke, ruimtelijke en bruisende interieurs', aldus het duo. Het zijn geen klokken die louter praktisch en functioneel zijn, maar ook minimalistisch, met een poëtische draai. De grote wijzer staat bijvoorbeeld gezeefdrukt op een transparant schijfje dat ronddraait. Het is overigens niet de eerste keer dat ze werden ingeschakeld door de Zweedse meubelgigant.

Amsterdams duo

Het Amsterdamse ontwerpersduo Scholten & Bajings of ook wel Stefan Scholten (41) en Carole Baijings (40), zijn bekend om hun stijl van minimalisme, verfijning en kleur. Met twee collecties voor IKEA zetten ze de stap naar internationale faam. Leven en werken van een designduo: 'In geen enkel product van Scholten & Baijings zit zwart.'

De IKEA PS-collectie is vanaf april verkrijgbaar in de winkels en online.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021